Lag stekeovn av stormkjøkkenet

Ta turmaten til et nytt nivå! Med dette enkle trikset gjør du stormkjøkkenet om til en stekeovn.

OBS! Grytene blir veldig varme av dette, og kan bli ødelagte dersom man ikke er forsiktig nok med temperaturen. De fleste produsenter av stormkjøkken advarer mot å ha grytene på brenneren uten at det er mat i, nettopp på grunn av dette. Vi har lært på den vanskelige måten, ved å få hull i den store gryten vår. Dette skjedde selv om vi har brukt metoden mange ganger tidligere uten problemer. Så, om du vil forsøke, pass på å ha laveste mulige temperatur på brenneren, og unngå gjerne å ha en stein i midten, like over brenneren. Og husk av vi ikke tar ansvar for at gryten din kanskje plutselig ser ut som dette:

DSCF7892.jpg

Når det er sagt, man får ganske mange flere muligheter ved å kunne dette trikset, og vi kommer til å fortsette å lage stekeovn av vårt stormkjøkken. Vi synes nybakte fristelser utenfor teltet trumfer faren for svidd gryte. Finn 5-6 passe store steiner. Legg dem i bunnen av en gryte. Steinene skal være store nok til at de skaper et luftrom i bunnen av gryten.

DSCF6968_1_2019-10-27 20.52.06.jpg

Sett det du skal bake i oppå steinene. Det må være litt luft mellom veggene på den store gryten og beholderen du baker i. På bildet under bruker vi en kakeform, men du kan også bruke en mindre gryte. Når vi har laget muffins har vi for eksempel satt muffinsformene oppi en mindre gryte.

DSCF6670_1_2019-10-27 20.52.05.jpg

Legg på et lokk som er stort nok for den største, ytterste gryten. Pass på at lokket ligger helt nedpå den ytterste gryten.

DSCF6672_1_2019-10-27 20.52.05.jpg

Når vi skal bake på tur har vi funnet ut at det beste er å bruke så lav varme som stormkjøkkenet vårt klarer å gi. Har du et stormkjøkken som kun klarer høy effekt vil nok dette være vanskelig å få til, og faren for å ødelegge grytene blir større.