


Bunn:
50 g smør
100 g finmalt hvetemel
Et par skjeer kaldt vann
Litt salt
Fyll:
1 egg (pakketips)
1/4 gul løk
1 lite fedd hvitløk
1 håndfull fersk spinat
25-50 g revet ost
Litt salt og pepper
Krydder etter ønske. Vi bruker litt muskat og litt malt korriander.
Olje til steking
Forberedelser hjemme
Det enkleste er å lage deigen hjemme, og pakke den inn i plastfolie.
Smuldre sammen smør og mel med fingrene. Ha i litt salt, og en og en skje med kaldt vann til du får knadd sammen til en fast deig.
Ute på tur
Hakk løk og hvitløk. Stek i olje på svak varme til de begynner å bli myke og blanke. Ha i spinat, salt, pepper og krydder, og stek videre til alt vannet har kokt ut av spinaten. Det ser du ved at spinatbladene ikke “svetter” lengre når de ligger i ro i pannen en stund. Sett til side.
Bland egg og halvparten av osten i en skål. Du kan også droppe osten i fyllet, og bare drysse ost på toppen etterpå. Da trenger du bare 25 gram. Det går også an å variere med å bruke litt fetaost i fyllet og en annen ost på toppen. Vi brukte revet cheddar både i fyllet og på toppen.
Bland eggeblandingen inn i spinat-fyllet. Dette har nå kjølt seg ned litt slik at ikke egget koker når du blander det inn.
Klem deigen ut i en 12 cm kakeform. Hell fyllet i kakeformen og dryss revet ost over.
Stekes på stormkjøkkenet (slik lager du stekeovn) på laveste temperatur i ca 20-25 minutter. Paien er ferdig når fyllet har satt seg, og bunnen er lys gylden og sprø.
Vel bekomme!