Spinatpai

Bunn:

  • 50 g smør

  • 100 g finmalt hvetemel

  • Et par skjeer kaldt vann

  • Litt salt

Fyll:

  • 1 egg (pakketips)

  • 1/4 gul løk

  • 1 lite fedd hvitløk

  • 1 håndfull fersk spinat

  • 25-50 g revet ost

  • Litt salt og pepper

  • Krydder etter ønske. Vi bruker litt muskat og litt malt korriander.

  • Olje til steking

Forberedelser hjemme

Det enkleste er å lage deigen hjemme, og pakke den inn i plastfolie.

Smuldre sammen smør og mel med fingrene. Ha i litt salt, og en og en skje med kaldt vann til du får knadd sammen til en fast deig.

Ute på tur

Hakk løk og hvitløk. Stek i olje på svak varme til de begynner å bli myke og blanke. Ha i spinat, salt, pepper og krydder, og stek videre til alt vannet har kokt ut av spinaten. Det ser du ved at spinatbladene ikke “svetter” lengre når de ligger i ro i pannen en stund. Sett til side.

Bland egg og halvparten av osten i en skål. Du kan også droppe osten i fyllet, og bare drysse ost på toppen etterpå. Da trenger du bare 25 gram. Det går også an å variere med å bruke litt fetaost i fyllet og en annen ost på toppen. Vi brukte revet cheddar både i fyllet og på toppen.

Bland eggeblandingen inn i spinat-fyllet. Dette har nå kjølt seg ned litt slik at ikke egget koker når du blander det inn.

Klem deigen ut i en 12 cm kakeform. Hell fyllet i kakeformen og dryss revet ost over.

Stekes på stormkjøkkenet (slik lager du stekeovn) på laveste temperatur i ca 20-25 minutter. Paien er ferdig når fyllet har satt seg, og bunnen er lys gylden og sprø.

Vel bekomme!