Bursdagen til Endre ble feiret med telttur og bursdagskake hører selvsagt med. Dette er en saftig og god sjokoladekake med whiskykrem. Voksenkake altså. Derav navnet. Oppskriften passer i en 12 cm kakeform. Dette blir masse kake til to personer, eller et lite stykke hver til fire personer.
Bunn:
0,5 dl hvetemel
4 sporker sukker
1 ts bakepulver
1 knivsegg salt
2 sporker kakao
1 spork pulvermelk
1 egg
0,5 dl matolje
1 ts vanlijeekstrakt (kan sløyfes)
2 sporker vann
Krem:
125 g Brelett
4-5 ss melis
50 g 70% sjokolade,hakket.
3 ss melk
3 ss whisky
Litt salt
Forberedelse hjemme
Kremen er det best å lage hjemme, gjerne dagen før du skal på tur så den kan stå i kjøleskapet over natten. Det er viktig at kremen blir helt kald før du tar den med på tur. Når vi baker hjemme til vanlig bruker vi som oftest smør, men da blir kremen veldig hard dersom det er kjølig ute. Derfor har vi brukt Brelett i denne oppskriften. Det gir en konsistens som er grei å smøre på kaken selv om det er kjølig.
Kok opp melk i en liten gryte. Det tar bare noen sekunder, så pass på. Bland i sjokoladen og la den smelte helt. Bland i whisky (vi brukte Laphroaig, for det er vår favoritt-whisky på tur) og sett til side. Pisk Brelett, salt og melis sammen. Når sjokoladeblandingen er helt nedkjølt kan du piske denne inn i smøret. Ha i en tett boks og sett i kjøleskapet i minst et par timer.
Ha alt det tørre til kakerøren i en tett boks, og olje og vaniljeekstrakt i en annen.
Pakk egget slik at det ikke knuser i sekken (se tips).
Kle bunnen av kakeformen med bakepapir.
På tur
Bland egget inn i oljen. Ha i alt det tørre og rør til du får en jevn røre uten klumper. Rør inn vann til slutt.
Hell røren i kakeformen, og stek på laveste mulige temperatur på stormkjøkkenet i 25-30 minutter (slik lager du stekeovn). Når kaken er ferdig setter du den til side så den får kjøle seg helt ned. Du sjekker om kaken er ferdig ved å stikke i det høyeste punktet med en fyrstikk. Dersom det sitter røre fast på stikken, slik som på bildet under, må kaken stekes litt til.
Når kaken er kald deler du den i to, og smører et godt lag med krem på den nederste delen. Legg på toppen, og fordel resten av kremen oppå kaken. Nyt!