En nytelse av en frokost eller ekstra snadder til lunsj for 2 personer, eventuelt kosemat for 4 personer.
Du trenger:
4 skiver brød, gjerne litt tørt brød. Vi brukte hjemmebakt, halvgrovt surdeigsbrød som hadde lagt et par dager.
1 egg
ca 1 dl melk, eller melkepulver og vann
1 toppet ss sukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
en klype salt
smør til steking
1/2 granateple, eller en annen topping du har lyst på
Forberedelser hjemme:
Pakk kardemomme, kanel og sukker ferdig oppmålt i boks. Vi blandet kardemomme og kanel i en liten krydderboks, og hadde sukkeret for seg selv, men du bruker det du har og som passer.
Pakk egget slik at det ikke knuser i sekken, se tips.
Rens granateple og pakk det du trenger i en boks.
Pakk 2-3 ss smør til steking.
På tur:
Ha melk i en bolle, eventuelt bland vann og melkepulver etter anvisning på pakken og visp godt så melkepulveret løser seg opp i vannet. Knekk egget i melken og visp sammen. Tilsett salt, sukker og krydder og rør godt sammen.




Vi brukte posen vi pakket brødskivene i til å blande brød og eggemiks. Tøm eggemiksen over skivene, pass på at alle skivene får eggemiks på begge sider. La det ligge en stund slik at eggemiksen får trekke godt inn i skivene. Hvis brødet er litt tørt trekker det blandingen ekstra godt til seg.
Stek på begge sider i litt smør til skivene er gyldne og sprø.


Anrett på tallerken og dryss granateplekjerner over.
Nyt!