Arme riddere med granateple

En nytelse av en frokost eller ekstra snadder til lunsj for 2 personer, eventuelt kosemat for 4 personer.

Du trenger:

  • 4 skiver brød, gjerne litt tørt brød. Vi brukte hjemmebakt, halvgrovt surdeigsbrød som hadde lagt et par dager.

  • 1 egg

  • ca 1 dl melk, eller melkepulver og vann

  • 1 toppet ss sukker

  • 1/2 ts kardemomme

  • 1/2 ts kanel

  • en klype salt

  • smør til steking

  • 1/2 granateple, eller en annen topping du har lyst på

DSCF7628.jpg

Forberedelser hjemme:

Pakk kardemomme, kanel og sukker ferdig oppmålt i boks. Vi blandet kardemomme og kanel i en liten krydderboks, og hadde sukkeret for seg selv, men du bruker det du har og som passer.

Pakk egget slik at det ikke knuser i sekken, se tips.

Rens granateple og pakk det du trenger i en boks.

Pakk 2-3 ss smør til steking.


På tur:

Ha melk i en bolle, eventuelt bland vann og melkepulver etter anvisning på pakken og visp godt så melkepulveret løser seg opp i vannet. Knekk egget i melken og visp sammen. Tilsett salt, sukker og krydder og rør godt sammen.

Vi brukte posen vi pakket brødskivene i til å blande brød og eggemiks. Tøm eggemiksen over skivene, pass på at alle skivene får eggemiks på begge sider. La det ligge en stund slik at eggemiksen får trekke godt inn i skivene. Hvis brødet er litt tørt trekker det blandingen ekstra godt til seg.

Stek på begge sider i litt smør til skivene er gyldne og sprø.

Anrett på tallerken og dryss granateplekjerner over.

DSCF7670.jpg

Nyt!

DSCF7672.jpg