Kikertgryte med kokosmelk

En deilig, smakfull og kjapp vegansk middag eller lunsj. Perfekt for litt rufsete dager når du har lyst til å få i deg noe varmt.

Du trenger:

  • 1 boks kikerter

  • 1/2 aubergine

  • 1 liten løk

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 store tomater

  • 1 ts currypulver

  • 1 ts røkt paprika

  • litt chiliflak

  • Litt salt

  • 1 pose tørr kokosmelk

  • Olje til steking

  • 1,5 dl couscous, eller så mye du ønsker å bruke

  • Grønnsaksbuljong-pulver til couscousen (kan erstattes av salt)

  • Vann til couscous, følg anvisning på pakken

DSCF7747.jpg

Forberedelser hjemme:

Pakk 1/2 aubergine, så mye couscous som du trenger, og krydder.

På tur:

Kok opp vann til couscous i en gryte. Når vannet koker tilsetter du grønnsaksbuljong eller salt, pluss couscous. La couscousen stå under lokk mens du lager curryen. Når curryen er ferdig er couscousen også klar.

DSCF7769.jpg

Skjær aubergine og løk i terninger, og hakk hvitløk.

DSCF7754.jpg

Stek aubergine, løk og hvitløk på lav varme sammen med litt olje, salt og krydder til grønnsakene er myke. Mens du venter på at grønnsakene skal bli myke kutter du tomatene i terninger.

Ha tomatene og kikertene (ikke vannet fra kikertboksen) i gryten. Kok til tomatene løser seg opp og danner en saus.

Tilsett kokosmelkpulver, rør om, og maten er klar!

DSCF7805.jpg

Viktig at hele turfølget er involvert i prosessen :)

DSCF7768.jpg

Vi håper det smaker!

DSCF7819.jpg
DSCF7824.jpg