Pinnebrød er en klassiker på tur, og måtte selvsagt være med på bloggen vår. Vi tok utgangspunkt DNTs grunnoppskrift på pinnebrød, men fant ut at halv porsjon var ca passe for lunsj til to personer.
Fyll:
1 pose raspet ost, vi brukte cheddar og mozarella
Bacon fra utegris, enten blokk du skjærer i terninger eller ferdigskåret i tynne skiver
Forberedelser hjemme
Vi laget deigen klar i en boks hjemme, og tilsatte ca 3-4 ts friske timianblader. Du kan bruke andre urter også, det gir en veldig god smak og aroma på pinnebrødet.
Vi tok også med ved hjemmefra, både fordi vi vil være sikker på at vi har tilstrekkelig tørr ved, og fordi områdene vi går i er ganske mye brukt så om alle skulle tatt ved fra skogen ville det ført til store skader innen kort tid.
På tur
Finn en egnet bålplass. Bruk gjerne etablerte bålplasser, slik at det ikke blir stadig flere bålplasser i ditt turområde. Bygg bål og tenn på. Kos deg ved bålet, ta en kopp kaffe, te, brus eller hva du måtte ønske, og nyt at du er ute. Det tar tid før bålet har brent ned så mye at det går an å steke pinnebrød på det. Alle flammene skal helst være slukket, og du skal ha bare glør igjen. Første gang ble vi for utålmodige og fikk klassikkeren “pinnebrød som er brent utenpå og rått inni”. Ikke gjør det. Det er verdt å vente!
Mens bålet brenner og koser seg kan du gjøre klar pinner til å steke brødet på. Pinner som er ca 1 pekefinger tykke og 50 cm lange passer fint. Fjern barken fra den delen av pinnen du skal ha pinnebrødet på.
Del deigen i 4 ca like store deler. Klem ut en del om gangen til en tynn liten firkant, og strø ost i midten.
Brett inn kantene og klem sammen. Klem og dra ut deigen til du får en lang, tynn pølse. Jo tynnere pølse du har, jo lettere er det å få brødene gjennomstekt. Det gjør ingenting om osten tyter ut, det blir bare kjempegode sprøstekte ostebiter.



Med tynne baconskiver:
Surr baconskivene rundt deigpølsen, tvinn begge rundt pinnen til hele deigen er brukt opp, og klem godt fast.
Med baconterninger:
Tre baconterninger på et eget grillspyd. Tvinn deigpølsen rundt pinnen og klem godt fast.
Stek grillspyd med bacon og pinner med pinnebrød over glørene fra bålet til brødet er gyldent og gjennomstekt og baconet er ferdigstekt. Vi brukte grillspyd og Y-formede pinner til å hvile pinnene og spydene på slik at vi slapp å holde dem hele tiden.
Husk å slukke bålet skikkelig før du går, sjekk at det ikke er glør eller varme kull igjen.