En superkjapp og smakfull lunsj til 2 personer
Du trenger:
ca 200 g frossen lammeskav. Se tips om lettbedervelig mat på tur
2 frosne pitabrød
ca 1,5 dl gresk yoghurt
ca 2/3 agurk
ca 1 håndfull frisk mynte, finhakket
ca 1 håndfull frisk bladpersille, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
litt salt
Krydderblanding til lam: ca 1/2 ts malt nellik, ca 1/4 ts kanel, ca 1 ts chiliflak. Smak til med salt og pepper under steking
Olje til steking
Salat. Vi hadde rester fra middagen dagen før. Salaten vår bestod av isbersalatm agurk, cherrytomat og frisk basilikum.
Forberedelser hjemme:
Denne gangen valgte vi å lage tzatzikien klar hjemme. Skjær agurk i 4 på langs, og fjern den veldig vannete delen i midten. Skjær agurken i bittesmå biter. På denne måten beholder agurken mer av sprøheten og smaken enn om du rasper og klemmer ut vann.
Bland youghurt, finhakkede urter og finhakket hvitløk. Smak til med salt. Bland inn agurkbitene. Ha alt i en tett boks.
Bland krydder til lammet i en liten boks. Vi har alltid med salt og pepper ved siden av.
Vei opp frosset lam om pakk i en tett beholder.
På tur:
Stek kjøtt på sterk varme i litt olje, sammen med krydderet, til det får fin stekeskorpe.
Hvis du steker ca 100 g om gangen, med halvparten av kryddermiksen, unngår du at kjøttet “koker” i stedet for å steke. Smak til med en klype salt og en liten klype pepper. Sett ferdig stekt kjøtt til side i en kjele eller skål, og stek resten på samme måte.
Tørk av stekepannen med litt papir, og stek pitabrød i tørr panne noen sekunder på hver side til de er gylne.
Anrett salat i en skål, og fyll kjøtt og tzatziki lagvis i halve pitabrød.
Velbekomme!